mandag 10. mai 2010

TrollstigenMønster: Trollstigen 863 S fra Sandnes Uldvarefabrik A/S, størrelse 1 1/2 år.

Garn: Peer Gynt, farge 1001 (hvit), 5575 (marineblå), og Smart, farge 6733  (turkis).

Pinnenr:  2 1/2 og 3

Spesielle notater: Mønsteret kostet 75 øre da det ble solgt, når det var vet jeg ikke fordi det ikke er datert, og alle garnmengder er oppgitt i hektogram. Genseren består av ett sett med genser og to versjoner av tilhørende lue. En lue med dusk og en hjelm-lue. Genseren kan strikkes i størrelsene 1 1/2, 2 og 6 år, hjelm-luen i størrelsen 1 1/2 år og luen med dusk kan strikkes i alle størrelsene. Hele settet strikkes originalt etter mønsteret i Peer Gynt garn fra Sandnes Uldvarefabrik A/S, og fargene kan endres slik at det passer både gutt og jente. Noen av fargene som er oppgitt i Peer Gynt-garnet eksisterer ikke lengre, så jeg erstattet den fargen som het "Lys polarblå" med Smart i fargenr 6733, og "Mørk Polarblå" med marineblå fargenr 5575 i Peer Gynt.

3 kommentarer:

 1. Hello Saphire my deare:0) I love your new genser, dont know how to spell genser in english:0) I love your blogg....

  SvarSlett
 2. Hei! Kjempefin genser! Vet du hvor jeg får tak i mønsteret til denne??

  SvarSlett
 3. Hei!

  Takk for fine ord om genseren!

  Jeg har fått tak i mitt mønster via en venninne. Jeg liker nemlig gamle mønstre, og mine venninner hjelper meg med å utvide samlingen min.. ;)

  Ta kontakt med Sandnes Garn og hør med dem om de kan hjelpe deg med å få tak i mønsteret, de pleier å være greie når det gjelder slike "gamle" mønstre.

  Jeg deler ikke ut kopier av mine mønstre, dessverre.

  Saphire

  SvarSlett

Hjertelig velkommen til min blogg, og tusen takk for din kommentar/tilbakemelding! :))